8 lucruri pe care să le ai în gentuţa celui mic în zilele caniculare

Zilele acestea a fost avertizare de caniculă, aşa încât deşi ne dorim mult să ieşim afară cu cei mici, trebuie să ne ferim cât de mult putem de ultraviolete. Ce putem face? Eu una am întocmit o listă cu ce nu trebuie să lipsească din geanta lui bebe în aceste zile.

  1. Apa este sfântă dacă vorbim de bebe peste 6 luni. Nu ceiuţ, nu suculeţ (astea se dau şi ele dar la momentul lor). Dacă bebe este  alăptat, atunci se poate da sân la fel de bine.
  2. Pălăriuţă/şepcuţă (asta dacă bebe o acceptă). Eu, când nu doreşte fetiţa mea pălăriuţă, fie o ţin la umbră, fie o pun în cărucior, unde are parasolar şi am grijă să o scot la aer până în ora 10:00 sau după ora 18:00. În rest, în casă la aerul condiţionat.
  3. Ulei presat la rece de morcov pentru protecţia solară (are un UV ridicat) sau o cremă bio cu UV ridicat. În general am grijă să o dau cu ulei înainte să ieşim din casă, însă dacă folosiți ulei presat la rece din morcov, aveţi grijă căci va păta hăinuţele.
  4. Dacă aveţi un bebe pofticios, aveţi mereu o gustărică cu voi. Ceva uşor şi gustos precum un măr sau un fruct de sezon.
  5. Hăinuţe de schimb în cazul în care cel mic transpiră mult, iar hăinuţele să fie din material care să absoarbă transpiraţia, precum bumbac, in.
  6. Cât mai puţine haine pe bebe şi ceva uşor şi natural care să lase pielea piciorului să respire pentru încălțăminte. Recomand Tikki ca şi marcă de încălțări sau desculţ dacă locul permite. Supraîncălzirea este foarte periculoasă!
  7. Un evantai sau ceva cu care să îi puteți face puţin vânt, dacă sunteţi undeva unde este cald şi nu adie vântul.
  8. Apa termală este opţională (pentru bebeluşii care se irită repede), deşi este un mod uşor de a răcori orice bebeluş.

Aş mai adăuga şi evitarea orelor de vârf în zilele de caniculă 14:00-16:00, însă dacă este musai să ieşiţi cu bebe, să aveţi grijă să fie răcorit cu puţină apă pe căpşor, mâini şi pe unde credeţi de cuviință, să fie dat cu ulei de protecţie solară şi să aibe ceva pe cap.

Atenţie! Acestea sunt sfaturi pur personale.

Voi ce mai luaţi cu voi în gentuţă zilele acestea?

Sursă foto: AICI

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s