Intrusul meselor din familie. Telefonul mobil

Văd din ce în ce mai multe familii care fie nu mai apucă să mănânce împreună din diverse motive (program diferit de muncă, apar copii etc.), fie o fac, însă alături de un musafir. Cine este acesta? Dragul şi mult folositorul telefon mobil.

Sursă foto: Aici

Îl luăm peste tot cu noi: în vacanţe pentru a ne face amintiri, pentru a ne ghida prin GPS, pentru a comunica cu ceilalți, îl luăm la muncă pentru a ne petrece pauzele butonându-l intens pentru a scrie un sms sau dând un ochi rapid pe Facebook. Îl luăm cu noi şi la toaletă, înlocuind clasicele cărţi sau integrame, pentru a face timpul să treacă mai uşor şi mai plăcut. Eu şi la subsol dacă plec îl iau cu mine pentru lanternă sau în cazul în care trebuie să anunţ pe cineva că m-am blocat pe acolo. Este folositor, clar! Ne ajută să aflăm cam orice repede cu ajutorul unui click pe Google, fără a mai face efortul de a deschide calculatorul. Cu un click putem vinde sau cumpăra ceva. Ne ajută! Dar când devine intrusul meselor în familie? Atunci ne este de folos?

Este tentant să fi multifuncțional în zilele noastre. Să poţi găti mâncarea de prânz şi să vorbești la telefon cu un vecin, ba chiar să uzi florile şi să îţi hrăneşti copilul şi pisica. Nu înseamnă că dacă eşti multifuncțional faci lucrurile mai bine, însă când eşti foarte ocupat reuşeşti să fi eficient. Şi eu o fac de multe ori, însă la sfârşit de zi nu sunt foarte mulţumită. Simt că am acoperit o arie mai largă de sarcini, dar nu am apucat să mă bucur prea mult de ele.

Ca să nu mă abat prea mult de la subiect, cam asta vreau să spun şi cu telefonul. Da, îl aducem la masa pe care o luăm cu familia şi da, mâncăm în timp ce butonăm telefonul şi aflăm ultimele știri despre ce ştiu eu ce alt atentat din Franța, însă nu putem spune că ne bucurăm să petrecem timpul acela savurând o mâncare bună alături de cei dragi. Viaţa agitată pe care o trăim foarte mulţi dintre noi, ne face ca la sfârşit de zi, să ne strângem în jurul mesei şi să povestim fiecare ce a făcut, cum se simte, ce probleme are sau ce veşti bune are.

Sunt câteva persoane ca mine, care au un simţ foarte dezvoltat când vine vorba de o schimbare care nu aduce cu ea lucruri bune, iar în acele momente preferăm să avertizăm. Ţinem la cei dragi nouă şi la timpul petrecut cu aceştia, pentru că vrem să fie de calitate. Așadar, vă întreb, merită să lăsăm intrusul să ne strice mesele în familie?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s