Tărâmul magic sau tărâmul groazei?

Pot spune că am așteptat cu o mare nerăbdare acest festival al iernii, care s-a deschis ieri de 1 decembrie, în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie. M-am gândit că voi simți magie, feerie, sărbătoare și bucurie. În schimb am fost terifiantă, dezgustată și foarte dezamăgită. Văzusem reclamele acestui festival pe internet cât și pe postul Neptun TV și chiar crezusem. Crezusem că al nostru nou primar și asociația Clopoțel (nu cunosc această asociație, nu știu cine sunt și ce fac) va face ceva unic, frumos, deși locația nu era tocmai pe gustul meu, însă eram pregătită să las și acest aspect să treacă, îmi deschisesem inima și doream să mă bucur de festival mai ceva ca un copil. Mi-am luat fetița și am pornit spre parc.

Aglomerație…aglomerație…aglomerație. Mașini bară la bară, ba chiar un șofer a lovit un cățel, care a fost ridicat de pe șosea de un lucrător al primăriei, care foarte liniștit l-a luat și l-a aruncat în tufișuri în parc… Nu mi-a venit să cred! Serios? Problema a fost rezolvată? Sper doar că nu a rămas acolo să se descompună… Bietul animal! Trecând de acest episod, am zis: “Mergem la festival, acolo totul va fi magic, deci să nu fiu cârcotașă!”.

La una din intrările Țării Piticilor, era o boltă luminoasă, care era o idee frumoasă, însă nu foarte practică, pentru că electricitatea era la vedere, orice copil putea să umble și îngreuna intrarea în parc. Să zicem că a fost o mică neatenție. Ajung în parc. Iluminare slabă, deși copăceii era plin de luminițe, până și prin boscheți erau luminițe. Ajung la marele copac al vieții, care se dorea să fie unul ca cel din Avatar. Poate în visele lor. Atelierele păreau goale, stranii și mincinoase. Atelierul cu jucării a fost singurul pe care l-am vizitat. Jucăriile lipseau, era doar o masă acoperită cu ceva și două fete îmbrăcate frumos, zgribulite de frig, care așteptau…probabil jucăriile… Niște barăci de lemn, luminate și goale. Așa se vedeau restul de afară.

Am văzut și celebrul brad de Crăciun. Un brad mare cu mult potențial, însă cu luminițe aruncate alandala pe el, iar sub el…pământ, pământ și celuloid…care probabil trebuia să fie zăpadă artificială. Până acum sunt doar cârcotașă, însă asta am văzut. Ajung la scenă, care era goală, pusă pe spațiul verde, iar în spatele ei containere. Se vedea foarte urât, plus că nu aveau ce să caute pe spațiul verde. Ori este parc….ori? Ies din Țara Piticilor și ajung în partea care dă spre lac. Acolo erau tarabe mult… cu vin fiert? Nu știam că cei mici preferă o cană zdravănă cu vin fiert. Trec și peste asta….să zicem că îi încălzim pe părinți.

Vede fetița mea un carusel mare, plin de luminițe și cai. Adoră caii, așa că începe să strige: “Calu’!”. O duc. Un bilet era 5 lei, iar acolo nu te întreba nimeni ce vârstă are copilul, așa încât caruselul era plin și de copii foarte mici. Am găsit un căluț mic, undeva în spate. Pornește și dintr-o dată văd o ușă care se deschide larg spre centrul caruselului. Înăuntru se vedea partea electrică care făcea tot caruselul să se miște. Să mor de frică și nu alta! Nu ne puteam da jos pentru că se mișca, ușa nu se închidea, iar din când în când luminițele caruselului se stingeau. Era caruselul groazei. Vă spun drept, nu am ținut-o niciodată pe fetița mea așa strâns. Îmi era teamă să nu cadă în gaura ce parcă stătea să ne înghită. Am coborât furioasă, am vrut să vorbesc cu cineva, însă în toată nebunia, nu se înțelegea mai nimic, eram și amețită de la atâta învârtit, era frig, așa că am renunțat. Plănuiesc să fac o plângere.

Dragi organizatori, credeți că asta ne dorim pentru copii noștri? Carusele terifiante? Sănii proaspăt vopsite (pentru că da, era și sania Moșului proaspăt vopsită, cu o hârtie amărâtă pe ea, pe care scria că este proaspăt vopsită)? Cei mici, poate nu știți, nu știu să citească, dar se entuziasmează repede, așa că nu e de mirare că fetița de aseară și-a dorit să sară pe sanie fără a le cere voie părinților. Cum este posibil? Pe ce s-au dus banii, dragii mei? Siguranța copiilor a fost vreo secundă prioritatea voastră? Nu pare. Da, este de lăudat că ați scos nisipul și ați pus mocheta cauciucată, dar de ce doar o parte din parc? Nu au ajuns banii pentru tot parcul?

Știți ce văd eu? O sursă de făcut bani și atât. Ați furat iar bani, ne scoateți iar ochii înainte de alegeri că ne-ați dat și ne-ați făcut și atât. Nimic nou. Tărâmul magic este un tărâm al groazei și al kitsch-ului. Ici colo câte o pancartă imprimată cu desene animate, unde pot cei mici să facă poze și tineri îmbrăcați frumos în diverse personaje, care mureau de frig, concert zero și mult praf în ochi. Păcat!

Voi ce părere aveți dragii mei? Dacă aveți poze pe care ar trebui să le vadă toată lumea, cu “Marele Tărâm magic” (mă refer la poze făcute în urma unei experiențe neplăcute), vă rog să le trimiteți Aici. LIKE and SHARE!

Am găsit și acest articol tot pe această temă. Vă invit să îl citiți.

sanie2

copaculvietii

casuta

Sursă foto: Aici

Advertisements

4 thoughts on “Tărâmul magic sau tărâmul groazei?

 1. Doamna draga, legat de acea arcada, oamenii care au facut partea electrica s.au gandit la siguranta copiilor noștri, astfel ca absolut toată instalatia are un sistem de siguranta care, atunci cand se umbla la ea, aceasta se oprește automat! Dumneavoastra stiti cati oameni au lucrat acolo? Pana la ce ora au lucrat? La ce temperaturi au lucrat? Va zic eu daca doriti! Au fost 4 oameni care au facut mare parte din ceea ce ati vazut in Tara Piticilor! Lumini, bradul , casutele vopsite, etc pana la 3-4 dimineata! Timp de doua saptamani s.a lucrat la foc continuu in stres, nervi , tipetele celor care dirijau de pe margine si cate si mai cate! Nu iau apararea nimanui dar stiti , daca nu se face , de ce nu se face? Daca se face , de ce s.a facut asa și nu asa? Nimeni nu e multumit!

  Like

  • Mă bucur să aud că s-a lucrat, însă arcada nu e problema mea…a fost amintită, dar nu ea este problema, ci sania proaspăt vopsită și caruselul groazei amplasat pentru copii în Parcul Tăbăcărie. Luminile se tot opreau, ușa care dădea spre partea electrică a caruselului se tot deschidea, iar eu și fetișa mea riscam să cădem acolo. Eu vorbesc de siguranța copiilor și dumneavoastră îmi spuneți că s-au pus greu becurile în copaci??? Pe bune? Ar fi cazul să vă gândiți puțin.

   Like

  • Serios? Si tu crezi ca pe mamica fetitei care s-a murdarit de vopsea o intereseaza toate astea? Sau crezi ca munca prost facuta e justificata de stres? Poate nu ai inteles dar mamele suntvsuparate pentru faptul ca au fost mintite, inselate si furate inca o data pt ca rezultatul nu justifica suma cheltuita din buzunarul public. Stai linistita tocmai cei care tipau de pe margine vor da socoteala de calitatea serviciilor oferite in parc…care sunt demne de „cartea recordurilor horor ” .

   Like

 2. Si ca sa iti iei o amărâtă de cana de vin fiert trebuie sa stai la doua cozi: una ptr bon fiscal, una ptr licoarea lui Bachus, si asta, fără sa fi anunțat.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s