Tutu Boutique şi micuța balerină

Pentru că de curând m-am mutat în Bucureşti şi pentru că fetița mea a crescut mare şi doreşte să facă activități care implică ieşitul afară, am început de mult timp să o duc şi la diverse ateliere, cursuri etc., având grijă totodată să nu o suprastimulez. 

Azi am să vă vorbesc despre Tutu Boutique din Bucureşti şi demonstrația gratuită la care a participat pitica mea de 1 an, 11 luni şi 2 săptămâni (am dus-o după ce toată vara m-a bătut la cap ca vrea la balet). Zic că a participat, pentru că eu chiar nu am fost implicată. A fost o surpriză pentru mine, dar să o luăm pe rând.

              Sursă foto: Tutu Boutique

În primul rând noi am ajuns târzior pentru că eu nu cunosc foarte bine Bucureştiul, am o problemă cu punctualitatea de când cea mică vrea să meargă singură pe jos, de mânuță cu mine. O ador, dar merge mai lent decât un melc! Apoi, locația a fost greu de găsit. Erau semne mici care duceau la o vilă, unde urcai pe scări întortocheate, ca într-un castel cu pasaje secrete. Interesant, nimic de spus. 

Ajunse acolo, ne-am scuzat şi am rugat să intrăm la curs (care începuse). Fetele au fost drăguțe, au luat-o pe cea mică (care chiar era cea mai mică) şi au băgat-o în sala de curs, rugându-mă să rămân afară. 

Am fost şocată! 1. Fetița mea a plecat fără ca măcar să se uite după mine. 2. Nu fusesem anunțată că aşa se vor ține cursurile. Asta a fost prima reacție.

Le-am rugat ca măcar să mă lase să ma uit pe gaura cheii ca să văd dacă îi este ok. Am fost plăcut surprinsă să o văd cum ridica mânuțele delicate şi o imita pe domnişoara balerină. Stătea efectiv liniştită şi o asculta, o urmărea… Iar eu? Eu eram fleaşcă de emoționată. Aproape că am plâns. Probabil că dacă mă mai uitam mult pe gaura cheii mă găseau agățată de clanță, cu şiroaie de lacrimi de crocodil pe față. Noroc cu o altă mămică care m-a distras şi m-a îmbărbătat.

Eram mândră şi speriată în acelaşi timp. Dacă atunci când au luat-o pe fetița mea am simțit că nu sunt pregătită pentru o aşa schimbare şi eram uşor supărată, acum simt nevoia să le mulțumesc. Nu aş fi putut trăi experiența asta, dacă nu eram scoasă din zona mea de confort.

Fetița mea nu a rezistat până la sfârşitul cursului (care a ținut o oră), însă mă aşteptam. Ea a stat doar 30 de minute. A venit la mine şi mi-a spus că mai stă la curs dacă vin şi eu. I-am explicat că nu se poate aşa că am hotărât să plecăm. 

Pe drum mi-a explicat cum o învăța “tanti” să mişte mânuțele, fundulețul, să facă bărcuța. Era foarte fericită că am dus-o.

Ca să nu o mai lungesc… fetele de acolo au fost extrem de drăguțe, atmosfera liniştită, locul drăguț, ba chiar au spus ca vor face o grupă specială pentru micuțele de 2 ani, cu o durată de doar 30 de minute, unde vor putea sta şi părinții dacă vor. Super!

Cele ce vor mai multe detalii despre Tutu Boutique, o pot face aici.

Voi la ce vârstă le-ați dus pe cele mici la balet? Sau chiar pe cei mici, de ce nu? 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s