Despre mine

Inspirată de prietena mea Liliana Tudose, m-am gândit să scriu şi eu câteva rânduri despre mine. Un mic CV. Mi-aş dori să vă spun cum am ajuns eu să scriu şi care este scopul blog-ului meu.
Mă numesc Ion Angelica şi m-am născut pe data de 17.06.1989, la Constanţa.

De mic copil am fost pasionată de desen, muzică, dans, limbile străine şi psihologie. Visul meu de mic copil era să devin o femeie de afaceri, de succes. O vedeam pe mama mea (care era secretară şi mai apoi contabilă) lucrând la birou şi mi-am zis: Asta vreau!
Am terminat şcoala generală şi am intrat la liceul “George Călinescu” din Constanţa, unde am studiat limba franceză, engleză și italiană 4 ani.

După terminarea liceului, am zis că ar trebui să merg la Universitatea Ovidius la Facultatea de Litere, secţia Franceză-Italiană. Am făcut 2 ani, ba chiar şi un curs psihopedagogic, însă am renunțat înainte de a-mi lua diploma. Între timp am lucrat în diverse locuri: vânzătoare, operatoare la o agenție de pariuri sportive, promoter la diverse agenţii de publicitate, am participat şi la Miss Univers România. Am rătăcit. Nu ştiam ce vreau exact şi cum aveam să devin o femeie de afaceri.

M-am înscris la o altă facultate, în cadrul Universității “Andrei Şaguna” din Constanţa, secţia Management. Am terminat-o şi m-am înscris şi la master “Finanţarea şi administrarea afacerilor în turism”. Am terminat şi masterul. Între timp am încercat să fac o afacere din pasiunea mea pentru bijuterii lucrate manual. Aşa luase naştere “Bijoux by Angelica”. Nici aici nu simţeam că îmi este locul.

Între timp m-am măritat şi la scurt timp m-am angajat ca profesor de limba engleză în învățământul preşcolar la “Learn with music Constanţa”. Am lucrat o perioadă de maxim un an, deoarece am rămas însărcinată. Deja simţeam că mă aflu pe drumul meu. Eu ador copii şi simt că sunt o provocare pentru mine, una pozitivă! Între timp am predat limba engleză şi la un afterschool din Constanţa, unde am avut ocazia să îmi folosesc cunoştinţele şi creativitatea în a-i învăţa pe cei mici că se poate să înveţi o limbă străină şi prin activităţi frumoase.

După ce am rămas însărcinată, am început să mă informez mult, deoarece îmi doream să nasc natural, așadar am cunoscut-o pe Liliana Tudose şi echipa BB Center. Îndreptându-mă tot mai mult către natural, mi-am dorit să fac ceva prin care să promovez acest lucru. După ce am născut-o pe fetiţa mea, am realizat şi mai mult că este nevoie ca mamele să uite puţin de cărţi, de medici, de sfaturile prietenilor sau ale rudelor şi să creeze o lumea înţeleasă doar de ele, copil şi tată (ar fi minunat dacă ar fi aşa în toate familiile).

Mi-am dorit să promovez ceva uitat: simţul mamelor. Uităm să ne uităm în ochii copiilor ca să vedem cum sunt, ce simt şi ce îşi doresc. Uităm foarte uşor să avem încredere în noi ca mame, ca fiinţe, ca persoane care azi greşesc, însă mâine greşesc mai puţin şi este ok. Uităm să avem încredere că avem copii care pot face lucruri singuri încă de când sunt simpli embrioni (cum ar fi să se dezvolte fără ca noi să intervenim) şi totuşi o fac 9 luni, ca mai apoi să se nască şi noi mamele, să ne speriem de fiecare vânticel sau microb care ar putea să ne îmbolnăvească copilul. Uităm să simțim.

Asta mi-am propus, să vă reamintesc că nu e greşit să te uiţi la copilul tău, să îl vezi diferit de ceilalți şi totuşi să spui că este normal. Nu eşti o mamă rea sau denaturată doar pentru că alegi diferit pentru tine, copilul tău sau familia ta. Eşti om, eşti unic şi ai simţuri pe care le foloseşti. Aşa a luat naştere blog-ul şi pagina de Facebook Părinţeală.

Unde vreau să ajung cu blog-ul meu? Unde mă va purta destinul. Nu îmi este frică de necunoscut sau de nou. Toată viaţa am experimentat şi chiar nu îmi mai doresc aşa tare să fiu o “business woman”, ci mai de grabă o mamă simplă care alege să şi greşească azi ca mâine să învețe ceva din asta. Tot ce îmi doresc este să îmi cresc fetiţa natural, frumos, cu multă iubire, să am timp pentru ea şi tot ce învăţ alături de ea, să pot să împărtășesc cu voi.

De curând am dat naştere unui proiect online Nu “made in China”!, prin care vreau să promovez gratuit persoanele care aleg să îşi deschidă o afacere prin care să ne dea nouă părinţilor o alternativă sigură la jucăriile, hainele etc. făcute în China.

În luna octombrie a prins viață şi proiectul inimii mele, Play with me, pe care l-am desfăşurat la BB Center în Constanța. Am fost nevoită să îl întrerup pentru că viața m-a adus în Bucureşti, însă voi continua proiectul şi la Constanța cu ajutorul unei prietene dragi, cât şi la Bucureşti.

Vă mulțumesc că îmi citiţi blog-ul şi sper să găsiţi mereu ceva interesant de citi care să vă şi ajute.
Cu drag,

Eu.

15027416_973703432759448_2545742621020501355_n

Sursă foto: Ion Angelica

Advertisements